Καλωσορίσατε στο διαδικτυακό επαγγελματικό μου χώρο! Σας παραθέτω λίγα λόγια για εμένα, ως το αρχικό βήμα της γνωριμίας μας.

Έχω ειδικευθεί στην Κλινική Νευροψυχολογία, μία πρωτοποριακή, μοντέρνα ειδικότητα που γεφυρώνει τη Νευρολογία με την Ψυχολογία και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της διεπιστημονικής προσέγγισης παγκοσμίως τα τελευταία 40 χρόνια. Η μακροχρόνια διαμονή μου στο εξωτερικό, από όπου και έλαβα την ακαδημαϊκή και κλινική μου εμπειρία, με ώθησε στο να επιστρέψω στη γενέτειρα μου, τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση και πρόσβαση των ασθενών και των οικογενειών τους στη Νευροψυχολογία, στην ποιοτική και ολοκληρωμένη φροντίδα.

Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο του Reading, στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πρώτο μου πτυχίο στην Ψυχολογία (BScHons, Psychology). Η άμεση επαφή με μαθήματα Νευροεπιστημών και Γνωστικής Ψυχολογίας, καθώς και με ασθενείς με νεύρο-ψυχιατρικές διαταραχές ήταν το εναρκτήριο βήμα για την ενασχόλησή μου με τη Νευροψυχολογία και με οδήγησαν στην μεταπτυχιακή κλινική μου ειδίκευση από το πανεπιστήμιο του Leiden, Ολλανδίας (MSc Psychology, Specialization Clinical Neuropsychology).

Από την αρχική μου επαφή με ασθενείς στην κλινική του Royal Berkshire Hospital (NHS Trust) το 2010, χτίζω την κλινική μου καριέρα με την ενεργή μου παρουσία σε νευρολογικά τμήματα ιδιωτικών κλινικών, κέντρα αποκατάστασης και στον ιδιωτικό μου επαγγελματικό χώρο. Αξιολογώ τις γνωστικές δυσλειτουργίες λόγω αναπτυξιακής διαταραχής (παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, επιληψία) καθώς και γνωστικές δυσλειτουργίες λόγω νευρολογικής διαταραχής (άνοια, εγκεφαλικό επεισόδιο, επιληψία, κρανιοεγκεφαλική κάκωση) μέσω εξειδικευμένων νευροψυχολογικών, ψυχομετρικών μέσων. Ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε περιστατικού διαμορφώνεται και πρόγραμμα αποκατάστασης συμπεριφοράς και γνωστικών ικανοτήτων.

Το ξεχωριστό στοιχείο της Νευροψυχολογίας είναι η εφαρμογή τεχνικών αποκατάστασης συμπεριφοράς σε ενήλικες που έχουν υποστεί νευρολογική βλάβη και παρουσιάζουν απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά και σε παιδιά με δυσκολίες στη συναισθηματική και συμπεριφορική τους κατάσταση. Παράλληλα, εφαρμόζω τεχνικές γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας σε άτομα που βιώνουν άγχος, στρες, φοβίες, πένθος, δυσκολίες στην αυτοπεποίθηση, δυσκολίες στην οικογένεια – σχέση- κοινωνικές σχέσεις και ψυχοεκπαίδευση.

Οι κλινικές και ακαδημαϊκές μου δεξιότητες έχουν αναγνωριστεί από τους αξιόλογους συνεργάτες μου με τους οποίους διατηρώ χρόνιους επαγγελματικούς δεσμούς, όπως το νευρολογικό τμήμα της κλινικής ‘Άγιος Λουκάς’. Παράλληλα, διδάσκω στο τμήμαΨυχολογίας του City College (The University of Sheffield International Faculty) και συνεργάζομαι με την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Είμαι (native speaker) δίγλωσση στα Αγγλικά και Ελληνικά, γεγονός που διευκολύνει και τις συνεδρίες μου με εκπατρισμένα άτομα (Expats). Γνωρίζω την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) και όλες οι μεθοδολογίες και τεχνικές στις οποίες έχω εκπαιδευθεί είναι διαθέσιμες για άτομα με προβλήματα ακοής (βαρήκοους, κωφούς) που χρησιμοποιούν την ελληνική νοηματική γλώσσα.

Συμμετοχή σε συνέδρια:

 

26ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής

Θέμα: 'Πρόγραμμα Συμπεριφορικής Παρέμβασης για την αντιμετώπιση Ανώτερων Γνωστικών Λειτουργιών σε παιδί με συμπτωματολογία συνδρόμου μετωπιαίου λοβού - παρουσίαση περιστατικού'.

Ημερομηνία: 17-20 Μαΐου


6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας

Θέμα: 'Η συμβολή της νευροψυχολογικής αξιολόγησης στον εντοπισμό γνωστικών δυσλειτουργιών που συσχετίζονται με επιληψία σε παιδιά και εφήβους - παρουσίαση περιστατικού'

Ημερομηνία: 10-13 Μαΐου


Εκτύπωση   Email