Accessibility Tools

Βιογραφικό

Καλωσορίσατε στο διαδικτυακό επαγγελματικό μου χώρο! Σας παραθέτω λίγα λόγια για εμένα, ως το αρχικό βήμα της γνωριμίας μας.

Έχω ειδικευθεί στην Κλινική Νευροψυχολογία, μία πρωτοποριακή, μοντέρνα ειδικότητα που γεφυρώνει τη Νευρολογία με την Ψυχολογία και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της διεπιστημονικής προσέγγισης παγκοσμίως τα τελευταία 40 χρόνια. Η μακροχρόνια διαμονή μου στο εξωτερικό, από όπου και έλαβα την ακαδημαϊκή και κλινική μου εμπειρία, με ώθησε στο να επιστρέψω στη γενέτειρα μου, τη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ενημέρωση και πρόσβαση των ασθενών και των οικογενειών τους στη Νευροψυχολογία, στην ποιοτική και ολοκληρωμένη φροντίδα.

Αποφοίτησα από το πανεπιστήμιο του Reading, στο Ηνωμένο Βασίλειο με το πρώτο μου πτυχίο στην Ψυχολογία (BScHons, Psychology). Η άμεση επαφή με μαθήματα Νευροεπιστημών και Γνωστικής Ψυχολογίας, καθώς και με ασθενείς με νεύρο-ψυχιατρικές διαταραχές ήταν το εναρκτήριο βήμα για την ενασχόλησή μου με τη Νευροψυχολογία και με οδήγησαν στην μεταπτυχιακή κλινική μου ειδίκευση από το πανεπιστήμιο του Leiden, Ολλανδίας (MSc Psychology, Specialization Clinical Neuropsychology).

Από την αρχική μου επαφή με ασθενείς στην κλινική του Royal Berkshire Hospital (NHS Trust) το 2010, χτίζω την κλινική μου καριέρα με την ενεργή μου παρουσία σε νευρολογικά τμήματα ιδιωτικών κλινικών, κέντρα αποκατάστασης και στον ιδιωτικό μου επαγγελματικό χώρο. Αξιολογώ τις γνωστικές δυσλειτουργίες λόγω αναπτυξιακής διαταραχής (παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, επιληψία) καθώς και γνωστικές δυσλειτουργίες λόγω νευρολογικής διαταραχής (άνοια, εγκεφαλικό επεισόδιο, επιληψία, κρανιοεγκεφαλική κάκωση) μέσω εξειδικευμένων νευροψυχολογικών, ψυχομετρικών μέσων. Ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε περιστατικού διαμορφώνεται και πρόγραμμα αποκατάστασης συμπεριφοράς και γνωστικών ικανοτήτων.

Το ξεχωριστό στοιχείο της Νευροψυχολογίας είναι η εφαρμογή τεχνικών αποκατάστασης σε ενήλικες που έχουν υποστεί νευρολογική βλάβη και παρουσιάζουν απότομες αλλαγές στη συμπεριφορά και σε παιδιά με δυσκολίες στη συναισθηματική και συμπεριφορική τους κατάσταση. Παράλληλα, εφαρμόζω τεχνικές γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας σε άτομα που βιώνουν άγχος, στρες, φοβίες, πένθος, δυσκολίες στην αυτοπεποίθηση, δυσκολίες στην οικογένεια – σχέση- κοινωνικές σχέσεις και ψυχοεκπαίδευση.

Παράλληλα, εφαρμόζω τεχνικές γνωστικής ενδυνάμωσης σε αθενείς με άνοια και ασθενείς με νευρολογικές δυσκολίες λόγω εφκεφαλικών επεισοδίων, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας. Παρόμοιες τεχνικές εφαρμόζονται σε παιδιά με δυσκολίες συγκέντρωσης και προσοχής, καθώς και μαθησιακές δυσκολίες.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιώ ψυχοθεραπευτικές και συμβουλευτικές συνεδρίες για ανθρώπους που βιώνουν κρίσεις πανικού και άγχος, στρες, επαγγελματική εξουθένωση - burnout, κατάθλιψη και αλλαγές στη διάθεση. Έχω εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy) κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών. Πιστεύω πολύ στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση των επιστημόνων, οπότε εκπαιδεύομαι συνεχώς και ενημερώνομαι για νέες τεχνικές και μεθόδους με απώτερο στόχο την ποιοτικότερη φροντίδα και υποστήριξη των ενδιαφερόμενων. Το έτος 2019- 2020 συμετείχα σε τριήμερα εκπαίδευσης βιωματικών ομάδων υποστήριξης της Παρεμβαίνουσας Μη- Κατευθυντικής Ψυχοθεραπείας (Non-Directive Intervention – NDI) που εστιάζει στη θετική ενίσχυση του κινήτρου και των επιθυμιών του ατόμου.

Το έτος 2020- 2021 συμμετείχα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊακού κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (Χανιά Κρήτης) στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία, επεκτείνοντας την υπάρχουσα γνώση μου στην τεχνική και μεθοδολογία της συγκεκριμένης προσέγγισης.

Οι κλινικές και ακαδημαϊκές μου δεξιότητες έχουν αναγνωριστεί από τους αξιόλογους συνεργάτες μου με τους οποίους διατηρώ χρόνιους επαγγελματικούς δεσμούς, όπως το νευρολογικό τμήμα της κλινικής Άγιος Λουκάς. Παράλληλα, διδάσκω στο τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College – Μεσογειακό Κολέγιο Θεσσαλονίκης(σε συνεργασία με το Αγγλικό Πανεπιστήμιο University of Derby).

Στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της πόλης όπως η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης και άλλα ιδιωτικά κολέγια όπως το Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια – ACT και το κολέγιο City College – International Faculty of The University of Sheffield (νυν City College – European Campus York University).

Είμαι (native speaker) δίγλωσση στα Αγγλικά και Ελληνικά, γεγονός που διευκολύνει και τις συνεδρίες μου με εκπατρισμένα άτομα (Expats). Κατέχω την επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) από το 2017 και όλες οι μεθοδολογίες και τεχνικές στις οποίες έχω εκπαιδευθεί είναι διαθέσιμες για άτομα με προβλήματα ακοής (βαρήκοους, κωφούς) που χρησιμοποιούν την ελληνική νοηματική γλώσσα.

Συμμετοχή σε συνέδρια:

 • «Ψυχολογικές και Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις στη Μελέτη Περίπτωσης του Πινόκιο», Webinar, 21/12/2020, Mediterranean College
 • «Αρχικές μετρήσεις του Ελληνικού Παραγωγικού πληθυσμού στα ερωτηματολόγια Κατάθλιψης του Beck (ΒDI) και Άγχους του Hamilton (ΗΑΙ) αμέσως μετά την προληπτική καραντίνα λόγω COVID-19 (Μάιος 2020, συλλογή δεδομένων).»
 • «Νευροψυχολογική Αποκατάσταση Επίκτητων Εγκεφαλικών Βλαβών», [6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας και Συναφών Πεδίων, 05- 07/03/2020]
 • «Ατομική ψυχοθεραπεία παιδιών και γνωστικές ικανότητες», [6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας και Συναφών Πεδίων, 05-07/03/2020]
 • «Το Ολιστικό Νευροψυχολογικό Μοντέλο» [2nd Brain Injury Conference, 29-30/03/2019, Αθήνα].
 • «Η συμμόρφωση ασθενών με συναισθηματικές διαταραχές στη θεραπεία και τη φαρμακευτική αγωγή- Παρουσίαση Περιστατικού»– [Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο, Κως, 17-20 / 5- 2018]
 • «Νεύρο- βιολογικοί δείκτες στην Ελληνική ομιλούμενη -vs- νοηματική Γλώσσα» [Υποβολή επιστημονικήςπρότασης,ΔιεθνέςΤμήμαΠανεπιστημίου τουSheffield, City College, Φεβρουάριος 2018].
 • «Η τεχνική ενσυναίσθησης στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία(Mindfulness – based therapy) σε ομάδα ασθενών με Ήπια Γνωστική Εξασθένηση» [Υποβολή Επιστημονικής Πρότασης στο Πρόγραμμα SURE- Μάρτιος 2018].
 • «Η επιρροή της ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων στη μείωση του άγχους στους νέους Έλληνες» – [Υποβολή Επιστημονικής Πρότασης και Αποδοχή στο Πρόγραμμα SURE Μάρτιος 2018, παρουσίαση στο Πανεπιστήμιο τουSheffield, UK, Φεβρουάριος 2019].
 • «Η συναισθηματική – συμπεριφορική θεραπεία και αποκατάσταση σε παιδιά με Σύνδρομο ΜετωπιαίουΛοβού-Παρουσίαση Περιστατικού»-[Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας, Θεσσαλονίκη, 10-13/5/2018]
 • «Τα οφέλη της Προ-εγχειρητικής και μετεγχειρητικής Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης σε παιδιά με νευροαναπτυξιακή επιληψία- Παρουσίαση Περιστατικού»-[ΠανελλήνιοΣυνέδριοΑναπτυξιακήςΨυχολογίας,Θεσσαλονίκη,10- 13/5/2018]
 • «Ο ρόλος του Νευροψυχολόγου στη Διεπιστημονική ομάδα αποκατάστασης ατόμων με ειδικές ανάγκες’- [Διεθνές Συνέδριο Παιδοψυχιατρικής, Αθήνα, 29/09/2017]

Σχετικά

Έχω ειδικευθεί στην Κλινική Νευροψυχολογία, μία πρωτοποριακή, μοντέρνα ειδικότητα που γεφυρώνει τη Νευρολογία με την Ψυχολογία και αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της διεπιστημονικής προσέγγισης παγκοσμίως τα τελευταία 40 χρόνια.

 Περισσότερα

Ακολουθήστε μας

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική cookie