Accessibility Tools

Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία

Αισθάνεστε θλίψη συχνά ή έχετε έντονες και ανήσυχες σκέψεις; Δεν είστε σίγουροι για τα επόμενα βήματα στη ζωή σας; Δυσκολεύεστε να κατανοήσετε το λόγο που τα αρνητικά συναισθήματα έρχονται και φεύγουν; Βιώνετε πένθος στη ζωή σας; Ενδεχομένως, να θέλετε να γνωρίσετε τον εαυτό σας καλύτερα και να γίνετε η καλύτερη έκδοση του; Για οποιονδήποτε από τους παραπάνω λόγους, η ατομική ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει στην εξερεύνηση και επίτευξη των στόχων σας.

Τι είναι ακριβώς η Ατομική Ψυχοθεραπεία;

Η Ατομική Ψυχοθεραπεία αποτελεί τη συχνότερη μορφή συμβουλευτικής.

Πραγματοποιούνται σταθερές συναντήσεις, συνήθως εβδομαδιαίες, κατά τις οποίες εξερευνούνται οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας αλλά και οι συνολικές εμπειρίες ζωής και οποιαδήποτε δυσκολία βιώνετε.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή διαδικασία που σας προσφέρει υποστήριξη σε θέματα που σας απασχολούν, αλλά κυρίως αποκτάτε πλήρη κατανόηση στο πώς αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον σας και με ποιόν τρόπο.

Όταν εντοπίζεται ο επαναλαμβανόμενος τρόπος σκέψης και αναπτύσσεται η αυτογνωσία, τότε ενισχύεται η ψυχική ανακούφιση, η αυτοπεποίθηση, η εξέλιξη του εαυτού μας, ακόμα και η επαγγελματική ανέλιξη.

Τομείς εξειδίκευσης:

Άγχος

Το άγχος παρεμποδίζει την ποιότητα ζωής και παρεμβαίνει στην ομαλή βίωση της καθημερινότητας. Είτε τείνετε να σκέφεστε τη χειρότερη έκβαση μιας κατάστασης, είτε βρίσκετε τον εαυτό σας να ανησυχεί συνεχώς για το μέλλον, είτε συλλογίζεστε συχνά παλιά λάθη, το άγχος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική συναισθηματική σας κατάσταση.

Το άγχος εμφανίζεται και με σωματικά συμπτώματα, καθώς είναι το βασικό σύστημα επείγουσας ειδοποίησης του σώματος. Όταν νιώθουμε πως κάτι πάει λάθος, είναι πραγματκά δύσκολο να αγνοήσουμε αυτά τα συμπτώματα.

Στις συνεδρίες μας, θα συζητήσουμε λεπτομερώς για αυτες τις διεργασίες και θα βρούμε στρατηγικές με τις οποίες θα εντοπίζετε και θα αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα. Ένα σημαντικό κομμάτι των συνεδριών, είναι η διερεύνηση των σκέψεων και των συναισθημάτων που παρουσιάζονται και ενισχύουν το άγχος. Επιπροσθέτως, θα συζητήσουμε διάφορες τεχνικές που κατευνάζουν την αγχώδη σκέψη και θα καταλήξουμε σε εκείνες που βοηθούν εσάς περισσότερο.

Ειδικότερα, για όσους αντιμετωπίζουν κρίσεις πανικού δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πλάνο προσέγγισης που βασίζεται στην πρόληψη αντίδρασης του σώματος με κρίσεις πανικού. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως όσο νωρίτερα γίνεται η παρέμβαση, τόσο αμεσότερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Όποιο και να είναι το σημείο που θέλετε να δουλέψουμε, ο πρωταρχικός στόχος πάντα είναι να αισθανθείτε εσείς καλύτερα και κυρίως να αισθάνεστε την πρόοδο και την εξέλιξη συνεδρία με συνεδρία.

Κατάθλιψη

Πολλές φορές εμφανίζεται ως αίσθημα υπερφόρτωσης, απελπίσίας, ευερεθιστότητας, νευρικότητας και έλλειψη κινήτρου.

Ενδεχομένως, να μην αντλείτε την ίδια ευχαρίστηση από τις δραστηριότητες και τα χόμπι που κάνατε παλιότερα, ή να παρατηρείτε ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε το ίδιο καλά ή να αισθάνεστε ότι δεν τα καταφέρνετε καλά.

Όποιο από τα παραπάνω εμφανίζεται εντονότερα σε εσάς, στις συνεδρίες μας θα συνεργαστούμε για να εντοπίσουμε τις σκέψεις σας, τα συναισθήματα και οι συμπεριφορές που δημιουργούνται και πως αυτές επηρεάζουν τη διάθεση σας. Επιπροσθέτως, θα δημιουργήσουμε εξατομικευμένες στρατηγικές που θα χρησιμοποιούμε για να αισθανθείτε καλύτερα με την πάροδο των συνεδριών.

Πένθος

Δεν υπάρχει «σωστό» ή «λάθος» συναίσθημα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το πένθος.

Όταν χάνουμε ένα δικό μας άνθρωπο, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες της ζωής. Είναι σύνηθες να έρχονται στην επιφάνεια διάφορα συναισθήματα, όπως άγχος, θυμός, θλίψη, ενοχές.

Στις συνδερίες μας, θα δημιουργήσουμε μαζί έναν ασφαλή συναισθηματικά χώρο για εσάς, να μνημονεύσουμε τον άνθρωπο σας, να εντοπίσουμε τα συναισθήματα που έρχονται στην επιφάνεια για να τα διαχειριστείτε με τον πιο υγιή τρόπο και να δημιουργήσουμε μαζί ένα εξατομικευμένο πλάνο στρατηγικής διαχείρισης με στόχο την επανάκτηση του παλιού σας εαυτού.

Σχέσεις και Έρωτας:

Οι πρόσφατες κοινωνικές αλλαγές έχουν φέρει αλλαγές και στον τρόπο που προσεγγίζεται ένα φλερτ, οπότε ενδεχομένως να έχετε παρατηρήσει πως απογοητεύεστε με τις ερωτικές και συντροφικές επιλογές που υπάρχουν.

Ίσως βρίσκετε πως ανήκετε στην ομάδα ανθρώπων που επαναλαμβάνουν το ίδιο μοτίβο στην επιλογή συντρόφων που δεν επιφέρει το συντροφικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε, ή βρίσκεστε σε μία συντροφική σχέση που δεν σας ευχαριστεί και θα θέλατε να διερευνήσετε τις επιλογές σας.

Μπορεί να μην είστε δεσμευμένοι, αλλά να είστε πολύ ευχαριστημένοι με την επιλογή σας. Ωστόσο, η κοινωνική πίεση για συντροφική σχέση που υφίσταται να σας δημιουργεί στρες και θυμό.

Η πραγματικότητα είναι πως δύσκολα θα αισθανθούμε ολοκληρωμένοι μέσα σε μία σχέση εάν δεν αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι οι ίδιοι. Εάν σας απασχολούν τα παραπάνω, στις συνεδρίες μας θα διερευνήσουμε μαζί τις επιθυμίες σας και τις δικές σας ανάγκες, τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας για τις σχέσεις και τις εμπειρίες που είχατε έως τη στιγμή της συνεργασίας μας. Οι θεραπευτικοί στόχοι δημιουργούνται από κοινού, αναλογα με το προσωπικό σας αίτημα και αυτό που σας προβληματίζει την περίοδο της επίσκεψης σας.

Αυτοπεποίθηση

Η χαμηλή ή έλλειψη αυτοπεποίθησης πηγάζει από τα αρνητικά γεγονότα που βιώνει κάποιος στη ζωή του. Συχνά, η χαμηλή αυτοπεποίθηση συνδέεται με την τελειομανία, ή/ και τα «πρέπει» και τα «μη» που έχουν περαστεί στον άνθρωπο μεγαλώνοντας.

Στις συνεδρίες μας, θα εξερευνήσουμε την ύπαρξη αυτών των πεποιθήσεων αλλά και την εσωτερική σας φωνή. Μόλις εντοπιστούν τα παραπάνω, θα συνεργαστούμε στην τροποποίηση των αρνητικών πεποιθήσεων που θα ανακαλύψουμε. Επίσης, θα διερευνηθούν και οι πιθανές μη- βοηθητικές συμπεριφορές που συχνά συνυπάρχουν με τις αρνητικές σκέψεις έτσι ώστε να τις τροποποιήσουμε σε υγιείς συμπεριφορές για να ενθαρρύνουμε το εαυτό μας.

Η βασικότερη δεξιότητα που αποκτάται είναι η εκ νέου μάθηση στην αποδοχή των απογοητεύσεων που μπορεί να βιώσουμε στη ζωή μας αλλά κυρίως τους τρόπους διαχείρισης αυτών.

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με την πολιτική cookie